Located on a prominent intersection in downtown Port of Spain, this exterior renovation of a two-storey commercial building started out as a commission to design a new carriage gate. A series of ad-hoc additions and poor maintenance resulted in the existing structure’s incoherent and unsightly...

This administrative building is meant for use by internal staff and consultants. The external facade is designed with passive sustainable design strategies such as north and south facing glazing and brise soleils along with a perforated metal sun screen in front of the east facing...

[vc_row use_row_as_full_screen_section="no" type="grid" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" z_index=""][vc_column][vc_column_text]Cote Ci Cote La is the culmination of a 15-year journey for clients who approached acla:works in February 2016 to articulate their dream. The 2500 sq-ft contemporary-modern villa is positioned on the coastal site to maximize occupant privacy from...

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Extensive renovation brought a new lease of life to a dated and derelict multifamily dwelling in Cascade. The original structure comprised of 3 dwelling units, (one on each of the main building’s two floors, and one in an adjacent annex) which lacked curb appeal, natural light...

In its former incarnation, the Fernandes estate was the home of the distillery for the well-known Fernandes Rum, brewed and sold to the American military based on the island in the 1940s during World War II. Since the 1970’s, the estate has been intermittently transformed...

The University of the West Indies have a longstanding relationship with Republic Bank Limited. When Republic Bank first approached us to develop this landmark project at the main entrance to the campus, we took on the challenge of creating a unique student-focused space. The project...

The University of the West Indies have a longstanding relationship with Republic Bank Limited. When Republic Bank first approached us to develop this landmark project at the main entrance to the campus, we took on the challenge of creating a unique student-focused space. The project...

The owners of this single-storey private residence wanted a bit of design flair added to this “gut-rehab” project. The changes we proposed to the front facade had the greatest impact, with its multicoloured parapet feature wall, limestone cladding, a ‘fabric architecture’ carport canopy, new hardwood doors...